Att söka lån tillsammans med en medsökande

Att söka lån tillsammans med en medsökande kan vara ett smart sätt att öka dina chanser att få lånet beviljat, särskilt om du själv har en betalningsanmärkning. Vi förstår vikten av att ha rätt information när du tar beslut om att ansöka om lån, och vi är här för att hjälpa dig genom hela processen.

Fördelar med att ha en medsökande

Att ha en medsökande när du ansöker om ett lån kan öka din trovärdighet gentemot långivaren och därmed förbättra dina chanser att få lånet beviljat. Det finns flera fördelar med att söka lån tillsammans med en medsökande:

1. Starkare kreditvärdighet

Om din medsökande har en starkare kreditvärdighet än dig kan det öka långivarens förtroende för att lånet kommer att återbetalas i tid. Det kan innebära att du får bättre lånevillkor och lägre ränta än om du hade ansökt om lånet ensam.

2. Delat ansvar

Genom att ha en medsökande delar ni på ansvaret för lånet. Det innebär att om en av er skulle ha svårt att betala tillbaka lånet så är den andra parten också ansvarig. Detta kan ge extra trygghet för långivaren och öka chanserna att lånet beviljas.

3. Ökad lånebelopp

Genom att ha en medsökande kan ni öka era samlade inkomster och därmed öka det maximala lånebeloppet som ni kan ansöka om. Det kan vara särskilt användbart om ni planerar att använda lånet för större utgifter eller investeringar.

Vem kan vara medsökande?

En medsökande kan vara en familjemedlem, partner eller vän som delar dina ekonomiska intressen och är villig att ansvara för lånet tillsammans med dig. Det är viktigt att ni båda är överens om lånet och att ni är medvetna om det delade ansvaret som kommer med att vara medsökande.

Sammanfattning

Att söka lån tillsammans med en medsökande kan vara ett effektivt sätt att öka dina chanser att få lånet beviljat, särskilt om du har en betalningsanmärkning. Genom att ha en medsökande med en starkare kreditvärdighet kan ni öka långivarens förtroende och förbättra era lånevillkor. Tänk på att noga överväga vem som ska vara medsökande och se till att ni båda är medvetna om det ansvar som kommer med att ansöka om ett gemensamt lån.

Låneformulär

Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Vanliga frågor och svar

Du kan låna mellan 5000 kr – 600 000 kr.

Ja, det görs endast 1 kreditupplysning.

Du får oftast svar inom 24 timmar om det är en helgfri vardag, genom att logga in på minasidor kan du följa din ansökan.

Ja, du kan betala av lånet i förtid utan extra kostnad.

Vår partner samarbetar med 38 långivare och banker.